صنعت 2.4 تریلیون دلاری مد و فشن همیشه کانون توجه برای نوآوری های زیبایی شناختی و تکنولوژیکی بوده است. با تمرکز بی امان خود در فن آوری های جدید ، جای تعجب نیست که تکنولوژی نوپای واقعیت افزوده یا فناوری AR خیلی زود در آن گسترش یابد ، که موجب انقلابی در ارتباطات ، میان مصرف کنندگان و فروشندگان این صنعت خواهد شد.
به گزارش vertebrae ، سه چهارم آمریکایی ها تجربه های واقعیت افزوده را بیش از محتوای ویدیویی برای خرید ، بازی و سرگرمی ترجیح می دهند. در حالی که تنها 20 درصد از مصرف کنندگان خرید با موتور AR را تجربه کرده اند. این شرکت دریافت که مصرف کنندگان به طرز فزاینده ای اظهار داشتند که ترجیح می دهند از فناوری های AR استفاده کنند تا به آنها در تصمیم گیری های خرید کمک کند.تجربه منحصر به فرد AR به برند های مد این امکان را می دهد تا تجربه سرگرم کننده و تعاملی با مخاطبان و مصرف کنندگان ایجاد کنند و در نهایت رونق عظیمی در تجارت خود به وجود آورند.
پیشگامان اولیه و موفق در این عرصه
شرکت گپ با بزرگترین اتاق رختکن به یکی از بزرگترین شرکت هایی تبدیل شد که وارد فضای AR شد. با استفاده از یک دستگاه مجهز به Google Tango ، کاربران می توانند از این برنامه آواتاری بر اساس تیپ و نوع اندام خود سفارش دهند و ظاهر و استایل بخش های مختلف لباس را در تن خود ببیند. سپس مشتریان می توانند لباس را مستقیماً از طریق اپلیکیشن خریداری کنند.برند سفورا همچنین Virtual Artist را همراه با ModiFace معرفی کرد تا به مشتریان اجازه دهد با استفاده از دوربین جلوی خود ، سایه ها و ترکیبات مختلف آرایش را امتحان کنند. این برنامه توسط دهها میلیون کاربر مورد استفاده قرار گرفته است و بدون شک به افزایش درآمد شرکت کمک کرده است. همچنین به یکی از اولین برنامه های AR تبدیل شد که به خارج از فضای مد لباس و به فضای “زیبایی” انتقال یافت.سرانجام Wanna Kicks و Tenth Street Hats دو نمونه دیگر از شرکتهای کوچکتر با استفاده از فناوری AR هستند که به مشتریان اجازه می دهند ببینند مورد های مد نظر قبل از خرید چطور به نظر می رسند. کمپانی latter متوجه شد که با معرفی فناوری AR ، نرخ رشد یک سوم افزایش یافته است ، که تأکید می کند پتانسیل هایی که واقعیت افزوده در صنعت تجارت الکترونیکی ایجاد کرده ، به سرعت در حال رشد هستند.
شرکت های راه انداز و توسعه دهنده فناوری AR و VR (واقعیت بصری) و متخصص در عرصه فروشگاهی مد که باید درباره آنها بدانید:
OBSESS : یک بستر است که برندها و خرده فروشان را قادر می سازد تجارب خرید واقعیت افزوده ومجازی را برای موبایل ایجاد کنند. مشتری می تواند از طریق یک برنامه به اطلاعات دیجیتال و رسانه های مرتبط با کالاهای درون فروشگاه دسترسی پیدا کند. مشتری همچنین می تواند فیلم ها و توصیه هایی را بیابد که در تصمیم گیری او برای خرید در فروشگاه کمک می کند.
ARKit : پلتفرم توسعه واقعیت افزوده اپل برای دستگاه های تلفن همراه iOS است. برند Burberry با ARKit همکاری کرده و عملکردی را به برنامه خود اضافه می کند که با عکس های دوربین کاربران، ارتباط برقرار می کند.
BLIPPAR : ابزارها و راه حلهای تجاری را با استفاده از واقعیت افزوده پیشرو در جهان مانند هوش مصنوعی و فناوری های جستجوی بصری فراهم می کند. Max Factor با Blippar همکاری کرد تا تمام دامنه آن از طریق برنامه قابل اسکن باشد. با اسکن یک محصول ، مشتریان به مطالب مرتبط از جمله بررسی ها ، فیلم های آموزشی و تصاویر دسترسی پیدا می کنند.
SYMPHONY RETAILAI : یک ارائه دهنده جهانی از سیستم عامل های تصمیم گیری با استفاده از هوش مصنوعی ، راه حل ها و بینش های مشتری محور است که رشد چشم گیر را برای خرده فروشان و تولید کنندگان CPG ایجاد می کند ، از هوش مشتری گرفته تا بازاریابی شخصی و تجاری سازی و مدیریت دسته بندی ، تا فعالیت های زنجیره ای و خرده فروشی.
با توجه به فراگیر شدن این تکنولوژی در عرصه مد و پوشاک و البته بازخورد مثبت از جانب مشتریان و مصرف کنندگان و سرمایه گذاری های گسترده برند ها و فروشگاه ها در این زمینه در آینده ای نه چندان دور شاهد غلبه کامل این فناوری در تمام سطوح صنعت پر درآمد فشن خواهیم بود.