بهبود عملکرد فناوری های پوشیدنی با سنسورهای ویژه

سنسورهای تولید شده با کمک این فناوری‌ها، بسیار بادوام و قابل انعطاف خواهند بود و می‌توان از آنها در علم پزشکی به منظور ارسال سیگنال‌های حیاتی بیمار بهره گرفت. همچنین این سنسورها برای ورزشکاران و ارزیابی عملکرد آنها در طول تمرین نیز بسیار مناسب خواهند بود.

در ساخت این مدل سنسور، محققان دانشگاه کالیفرنیا وبریتیش کلمبیا با یکدیگر همکاری داشته‌اند و در میان آنها نام یک ایرانی نیز دیده می‌شود. الهام داوودی با اشاره به اینکه در ساخت این سنسور از سیلیکون و همچنین گرافن استفاده شده است، گفت:

سیلیکون موجود در این سنسور به آن دوام و انعطاف زیادی بخشیده که می‌توان در اپلیکیشن‌های مرتبط با سلامت بیشترین بهره را از آن گرفت. گرافن نیز دوام این سنسور را چند برابر کرده است به گونه‌ای که در ماشین لباسشویی هم قابل شست و شو است.

به‌گفته وی، تلفیق این دو ماده تنها ازطریق پرینت سه بعدی امکانپذیر بود و حالا می‌توان فناوری‌های پوشیدنی را با توجه به شکل بدن افراد شخصی‌سازی کرد. با کمک این سنسورها می‌توان دستبندهای ردیاب سلامت و نیز کفی‌های کفش ویژه ورزشکاران، بیماران قلبی-عروقی و… را با دقت بالاتری تولید کرد. این سنسورهای گرافن سیلیکونی را می‌توان برای ساخت فناوری‌های پوشیدنی استفاده کرد که میزان ضربان قلب و تعداد تنفس ورزشکاران را در هنگام دویدن یا انجام دادن ورزش‌های سنگین اندازه‌گیری می‌کند. این اطلاعات از راه دور در اختیار پزشکان و مربیان قرار می‌گیرد تا سلامت آنها به خطر نیفتد. پزشکان می‌توانند سلامت بیماران را از راه دور مورد بررسی قرار دهند تا بی‌دلیل به بیمارستان و مراکز پزشکی مراجعه نکنند. البته هنوز زمان تولید انبوه این سنسورها مشخص نشده است.

خواندن این موارد پیشنهاد می شود:
Translate »