فناوری‌های پوشیدنی و نفوذ آن‌ها به فعالیت‌های روزانه کاربران

محققین موفق به پیشرفتی جدید در حوزه فناوری‌های پوشیدنی شده‌اند که می‌تواند قدرت و انعطاف‌پذیری آن‌ها را به شکل قابل‌توجهی افزایش دهد. این نوآوری جالب که از فناوری نانو بهره برده، برخی محدودیت‌های فناوری‌های پوشیدنی در زمینه ادغام در لباس و عملکرد مناسب در دماهای مختلف را مرتفع می‌نماید.

فناوری جدید، مبتنی بر نانولوله‌های نیترید بور است که در بر دارنده زنجیره‌های اتمی تلوریوم می‌باشد. استفاده از نانولوله‌های نیترید بور، به تقویت تونل کوانتومی مواد کمک نموده و از این طریق، امکان تولید وسایل الکترونیکی حساس به نور و فشار را فراهم می‌سازد. این فناوری منحصربه‌فرد که از سوی محققین دانشگاه میشیگان توسعه یافته است، در آزمون‌های اولیه، عملکردی امیدوارکننده از خود نشان داده و می‌تواند گامی بزرگ در توسعه و تجاری‌سازی هر چه بیشتر فناوری‌های پوشیدنی محسوب شود.هدف از این تحقیق کاربردی، رفع برخی محدودیت‌های فناوری‌های پوشیدنی در ارتباط با انعطاف‌پذیری آن‌ها (ادغام مناسب با لباس کاربر)، فشار (به منظور کارایی دستگاه‌ها) و همچنین عملکرد مناسب در بازه‌های دمایی مختلف است که این امر، با استفاده از تلوریوم، میسر می‌گردد. این ماده، موجب می‌شود که با حرکت لباس، بخش‌های مختلف به راحتی خم شده و در عین حال، شکننده نباشد. همچنین، این ماده باعث می‌شود تا دستگاه پوشیدنی، در دماهای مختلف کارایی مناسبی داشته باشد. گفتنی است که تلوریوم یک ماده فلزی شبیه به سلنیوم و سولفور است که در حوزه انرژی هم کاربردهای فراوانی دارد. این ماده در مقایسه با مواد دیگر، در سلول‌های خورشیدی بهره‌وری بسیار بالاتری را از خود نشان داده است.

لازم به ذکر است که اهمیت بسیار زیاد تلوریوم برای دستگاه‌های الکترونیک انعطاف‌پذیر، از این یافته ناشی می‌شود که اتم‌های این ماده، در زنجیره‌های تک بعدی، قابلیت نوسان و جابجایی را دارا می‌باشند. تیم تحقیق هم، از همین خصوصیت استفاده نموده و با افزودن نانولوله‌های نیترید بور، راندمان انرژی را نیز افزایش داده است.

خواندن این موارد پیشنهاد می شود:
Translate »