اوج و فرود محبوبیت ساعت‌های هوشمند

دنیای تکنولوژی با سرعت چشمگیری در حال پیشروی است و در این میان انواع فناوری‌های نوین در حال تولید و عرضه است. یکی از این فناوری‌ها که اخیرا وارد لیست محبوب‌های کاربران شده ساعت‌های هوشمند است. این نوع فناوری‌های پوشیدنی البته در برهه‌ای در معرض شکست بودند و حتی کمپانی نام‌آشنای موتورولا که ساعت‌های هوشمندش هم خوش درخشیده بود، سال گذشته اعلام کرد که فعلا به فکر تولید ساعت هوشمند نیست و حتی کمپانی قدرتمند و مشهوری مانند مایکروسافت هم از تولید این نوع محصولات و واردشدن به این حوزه انصراف داد.
هنگام ظهور ساعت‌های هوشمند بسیاری از کاربران با شور و شوق هرچه‌تمام به سراغ این گجت‌ها رفتند و فروش جالب‌توجهی هم برای آنها رقم زدند ولی با گذشت چند سال محبوبیت این ساعت‌ها به طرز چشمگیری کاهش یافت. درواقع امکاناتی که ساعت‌های هوشمند در اختیار کاربر می‌گذارند در وهله نخست بسیار جذاب بود ولی از آنجا که توقع بشر این روزها از دنیای تکنولوژی بیش از این حرف‌هاست ساعت‌های هوشمند نتوانستند کاربران را راضی نگه دارند. بزرگ‌ترین ایرادی که بر این گجت‌ها وارد بود وابستگی آنها به تلفن‌های هوشمند بود. درواقع کاربر در کنار این ساعت‌ها به وجود تلفن هوشمند نیاز دارد و همین وابستگی ساعت به موبایل باعث شد کاربران آن‌طور که باید، جذب استفاده از این ابزار جدید نشوند و آمارهای فروش هم طبق انتظار کارشناسان و تحلیلگران نباشد. با همه این تفاسیر نظر بسیاری از کارشناسان بر این است که در آینده نزدیک شاهد رشد فروش و محبوبیت ساعت‌های هوشمند خواهیم بود. به گفته آنها تا سال ۲۰۲۱ رشد فروش ساعت‌های هوشمند به ۱۰۰ درصد خواهد رسید و این گجت‌های پوشیدنی سالانه بیش از ۲۰۰ میلیون دستگاه فروش خواهند داشت.
تاریخچه ظهور ساعت‌های هوشمند برمی‌گردد به سال ۱۹۸۲ که به دست برند سیکو ساخته شد. البته آن ساعت هوشمندی که سیکو طراحی و تولید کرده بود با چیزی که حالا پس از چهل سال از ساعت هوشمند می‌شناسیم بی‌شک تفاوت بسیاری دارد. پس از آن کمپانی‌های متفاوتی به طراحی ساعت‌های هوشمند البته با استانداردهای آن زمان اقدام کردند تا اینکه در سال ۱۹۹۰ نخستین ساعت هوشمند متصل به اینترنت از سوی کمپانی سیکو معرفی شد. سپس هر سال این نوع ساعت‌ها قابلیت‌ها و ویژگی‌های بیشتری به خود گرفتند تا اینکه در سال ۲۰۰۷ کمپانی سونی‌اریکسون ساعت هوشمندی عرضه کرد که با موبایل همگام می‌شد و هنگامی که گوشی زنگ می‌خورد ساعت شروع به لرزش می‌کرد. سپس در طول سال‌های پس از آن کمپانی‌هایی نظیر مایکروسافت و سامسونگ و سونی و موتورولا وارد این حوزه شدند و تلاش کردند که ساعت‌های هوشمند طراحی‌شده خود را با بهترین قابلیت‌ها عرضه کنند. در سال ۲۰۱۴ سیستم‌عامل اندروید ور (Android Wear) از سوی کمپانی گوگل رسما معرفی شد. نخستین ساعت هوشمند مبتنی بر سیستم‌عامل اندروید ور، ساعت هوشمند شرکت LG با عنوان LG G Watch و بعد از آن ساعت هوشمند موتورولا با نام Motorola Moto ۳۶۰ بود. شرکت سامسونگ نیز بعد از معرفی Android Wear ساعت هوشمند خود مبتنی بر سیستم‌عامل Android Wear را با نام Galaxy Gear Live معرفی کرد که بعدها تصمیم به عرضه سیستم‌عامل ویژه خود با نام تایزن گرفت. اپل نیز پس از تولد اندروید ور و برای عقب‌نماندن از قافله در سال ۲۰۱۴ ساعت هوشمند خود را موسوم به Apple Watch با سیستم عامل انحصاری Watch OS معرفی کرد.
رقابت بین تولیدکنندگان این گجت‌های پوشیدنی هم که امسال شدت گرفته، نشان می‌دهد هنوز از تولید ساعت‌های هوشمند ناامید نشده‌اند و در صدد هستند تا در این حوزه مشتریان بیشتری جذب کنند. این رقابت جدا از سخت‌افزار و طراحی ظاهری به محتواهای نرم‌افزاری برمی‌گردد. حالا دیگر تولیدکنندگان ساعت‌های هوشمند بیشتر به فکر ارتقای نرم‌افزاری محصولاتشان هستند و به‌ویژه سعی دارند ساعت‌های هوشمند را از گوشی‌های هوشمند بی‌نیاز و مجزا کنند. در همین راستا کمپانی اپل در سومین سری از ساعت‌های هوشمند خود که عنوان اپل‌واچ LTE نام گرفت، سیم‌کارت داخلی تعبیه کرده که باعث می‌شود این ساعت بی‌نیاز از گوشی کار خود را انجام دهد. از طرفی هم رشد برنامه‌های متعدد برای ساعت‌های هوشمند نشان می‌دهد که عصر طلایی ساعت‌های هوشمند در راه است. در این بین سیستم‌عامل‌های «اندروید ور» و «watch OS» و سیستم‌عامل نوپای Fitbit OS هریک به نوبه خود در تلاش برای جذب کاربران و پوشش‌دهی هر نوع سلیقه و هر کاربردی هستند. سامسونگ هم با سیستم‌عامل تایزن که اخیرا وارد بازار شده، سعی می‌کند از این قافله جا نماند.
در میان این نوع پوشیدنی‌های هوشمند فیت‌بیت روزهای اوج خوبی را به همراه داشت که سال‌جاری میلادی که چند روز دیگر به پایان می‌رسد، اپل‌واچ گوی رقابت را از فیت‌بیت گرفت. البته نه‌فقط فیت‌بیت بلکه چند برند دیگر هم وارد این عرصه شدند و فیت‌بیت را کنار زدند. یکی از این کمپانی‌ها که درچند سال اخیر سری در میان سرها درآورده شیائومی است. این کمپانی چینی نه‌تنها در حوزه ساعت هوشمند بلکه در حوزه‌های دیگر دنیای تکنولوژی به‌ویژه در موبایل هم رشد جالب‌‌توجهی داشته است. اپل از مجموع ۲۲ میلیون ساعت فروخته شده در فصل اول ۲۰۱۷، حدود ۵/ ۳ میلیون دستگاه و شیائومی و فیت‌بیت به ترتیب ۴/ ۳ و ۹/ ۲میلیون دستگاه را به خود اختصاص داده‌اند. این آمار در سال ۲۰۱۶ ناامیدکننده‌تر هم بود که رد آن در سال ۲۰۱۷ نشان می‌دهد می‌توان به تحلیل کارشناسان دل خوش کرد که این گجت‌ها به اوج شکوه خود خواهند رسید. در سال ۲۰۱۶ در مجموع ۱/ ۲۱ میلیون ساعت هوشمند فروخته شد که در مقایسه با سال قبل از آن چندان رشد جالب توجهی نداشت. در سال ۲۰۱۵ کلا ۸/ ۲۰ میلیون ساعت فروخته شده بود. البته فیت‌بیت که سال گذشته از لحاظ مالی رشد نداشت و از رقبا جا ماند تفاوت بزرگی با دیگرکمپانی‌ها داشت و آن اینکه تا امسال ساعت هوشمند تولید نمی‌کرد و گجت‌هایش محدود به مچ‌بند ورزشی بودند. هرچند این دستبندهای ورزشی هنگام عرضه سر و صدای زیادی به پا کردند ولی تا ساعت هوشمند در بازار وجود دارد تقاضا برای مچ‌بند‌های هوشمند حتی اگر فیت‌بیت هم باشد نمی‌تواند زیاد باشد. به همین سبب هم بود که امسال فیت‌بیت تصمیم گرفت ساعت هوشمند تولید و عرضه کند و باید ببینیم که حالا با این شرایط از لحاظ مالی در چه وضعیتی به سر خواهد برد. با همه این تفاسیر اگر شما هم جزو علاقه‌مندان به این نوع گجت‌های پوشیدنی هستید در ادامه با ما همراه باشید تا چند نمونه از بهترین‌های این ساعت‌ها را که در سال ۲۰۱۷ تولید و عرضه شدند، معرفی کنیم.
LG Watch Style
کمپانی ال‌جی این ساعت هوشمند را در فوریه ۲۰۱۷ عرضه کرده است. این ساعت ۲/ ۱ اینچی مجهز به اندروید ور ۲/ ۰ است و ۴۶ گرم وزن و ۸/ ۱۰ میلی‌متر ضخامت دارد. LG Watch Style ۵۱۲ مگابایت رم و ۴ گیگابایت حافظه ذخیره‌سازی دارد.
Movado Connect
کمپانی Movado که چند سالی است در زمینه ساخت ساعت‌های لوکس فعالیت می‌کند سال جاری میلادی ساعت هوشمندی مبتنی بر اندروید ۲.۰ راهی بازار کرده که movado connect نام گرفته است. این ساعت ۶۵۰ دلار است و شما با این رقم می‌توانید یک آی‌فون ۷ بخرید ولی با این حال به نظر می‌آید که این قیمت برای ساعت لوکسی که کمپانی موادا عرضه کرده مناسب باشد. این ساعت ظاهری خیره‌کننده و جذاب با دو بند سیلیکونی و فلزی بنا به سلیقه کاربر دارد و از آنجا که مجهز به اندروید ور ۲.۰ است کاربران می‌توانند از قابلیت‌های گوگل‌اسیستنت استفاده کنند.
Apple Watch Series ۳

کمپانی اپل در سری سوم ساعت‌های هوشمند خود تفاوت عمده‌ای ایجاد کرد و آن پشتیبانی از شبکه LTE است. این یعنی کاربران با استفاده از این اسمارت‌واچ جدید اپل می‌توانند بدون نیاز به آی‌فون، با مخاطبان خود تماس برقرار کنند. خوشبختانه با وجود پشتیبانی اپل واچ ۳ از سیم کارت و به‌کارگیری مودم LTE، سایز این ساعت هیچ تغییری نکرده و علت آن هم این است که آنتن سیم‌کارت در اصل درون صفحه‌ نمایش جای داده شده است. در بخش سیم کارت هم این ساعت از سیم‌کارت‌های مدل E-sim پشتیبانی می‌کند که شماره آن با شماره سیم‌کارت مورد استفاده کاربر روی آی‌فون تفاوتی نخواهد داشت. بنابراین از این نظر کاربران نگران استفاده از دو شماره تلفن متفاوت نخواهند بود. اپل واچ۳ با بدنه‌ای از جنس آلومینیوم در رنگ‌های طلایی، نقره‌ای و خاکستری فضایی (Space Gray) و نسخه سرامیکی آن در رنگ‌های سفید و مشکی عرضه شده است.
Michael Kors
کمپانی مایکل کورس تابستان امسال از دو ساعت هوشمند لوکس رونمایی کرد که یکی برای آقایان و دیگری برای خانم‌ها مناسب است. این دو ساعت که با نام‌های Grayson و Sofie معرفی شدند ۳۵۰ دلار قیمت دارند و از چیپست اسنپ‌دراگون «Wear ۲۱۰۰»، رم ۵۱۲ مگابایتی، حافظه ۴ گیگابایتی و اندروید ور ۲ بهره می‌برند. مدل گریسون از آنجا که برای آقایان طراحی شده با سایز قاب ۴۷ میلی‌متری، از بندهای قابل تعویض ۲۴ میلی‌متری پشتیبانی می‌کند. این ساعت نمایشگر ۳۹/ ۱ اینچی و باتری ۳۷۰ میلی آمپری دارد. مدل سوفی هم که برای خانم‌ها طراحی شده با سایز قاب ۴۲ میلی‌متری، از بندهای ۱۸میلی‌متری پشتیبانی کرده و در کنار نمایشگر ۱۹/ ۱ اینچی، از یک باتری ۳۰۰ میلی آمپری بهره می‌برد. البته این ساعت‌ها همان‌طور که از برند مایکل کورس انتظار می‌رود بیشتر به لوکسی محصول دقت کرده و برخی ویژگی‌های مورد انتظار کاربران را ندارد؛ مثلا این محصولات از فناوری NFC بی‌بهره هستند و به همین علت نمی‌توان از آنها به‌عنوان کیف پول الکترونیک استفاده کرد.

خواندن این موارد پیشنهاد می شود:
Translate »