تیم ما




دسترسی سریع

درباره ما

هفته مُد و تکنولوژی تهران

بخش هنر آینده

به صحرا بنگرم صحرا ته وینم
به دریا بنگرم دریا ته وینم
به هر جا بنگرم کوه و در و دشت
نشان روی زیبای ته وینم
 
ما معتقدیم بر اساس گذشته تاریخی‌‫مان، هنر آینده‫‌مان برای پیدا کردن هویت خود، نیاز به بازگشت به فرم و منطقِ ریشه‫‌های خود با زبانی روزآمد دارد. در جشنواره بر چنین دیدگاهی اسمی نهاده‫‌ایم و آنرا به واسطه‫‌ی سرشت آفرینندگی و تقلید آن از منطقِ حرکت، زایش، تازه‫‌شَوَندِگی(مفهوم تازگی را از مانیفست هنر تازه باوند بهپور گرفته‫‌ایم) و کثرت و وحدت طبیعت، "هنر زایا" می‫‌نامیم. هنر آینده برای ما "هنر زایا" است. هنوز تعریفی قطعی برای این دیدگاه تعیین نکرده‫‌ایم و ترجیح می‫‌دهیم بر اساس منطق پویای طبیعت، تعریف این تعبیر در فضایی بین ذهنی، به مرور زمان و در حرکت جان بگیرد. اما برای شروع، اگر بخواهیم توصیفی از این تعبیر ارائه دهیم این چنین است:
"نوعی از هنر که در آن با استفاده از منطقِ حرکت، تازگی، نوشَوَندِگی، تکرار، درون‫‌زایی، وحدت و کثرت و زایش؛ رفتارها، افعال، فرم‫‌ها و یا اجسامی، به وسیله یا به واسطه‫‌ی هنرمند، با خودآگاهی معنوی جان می‫‌گیرند".

زمانبندی هفته مُد و تکنولوژی تهران 1400


  • فروردین 1400

    انتشار فراخوان جشنواره برای مشاهده فراخوان رویداد هفته مُد و تکنولوژی تهران و شرایط شرکت در این رویداد روی این لینک کلیک کنید: فراخوان جشنواره هفته مُد و تکنولوژی تهران
  • اردیبهشت 1400

    برگزاری کارگاه‌های توجیهی و نشست‫های تخصصی‬ برای مشاهده کارگاه ها و نشست های رویداد روی این لینک کلیک کنید: کارگاه ها و نشست ها
  • خرداد 1400

    شما می توانید آثار خود را تا انتهای خرداد 1400 برای ما ارسال کنید.
  • تیر 1400

    داوری آثار در خرداد و تیر 1400 انجام خواهد شد.
  • مرداد 1400

    تاریخ برگزاری رویداد 2 الی 8 مرداد 1400

نشست های پیش رو

برای ثبت نام رزرو کنید

 

حوزه‌هایی که هفته مُد و تکنولوژی تهران روی آنها متمرکز است زمینه‌هایی هستند که مدت زیادی از عمر آنها نمی‌گذرد، به همین دلیل جشنواره تعدادی نشست خودمانی با افرادی که مطالعاتی در زمینه های مشابه دارند برگزار می کند تا هم مخاطبین رویداد با موضوعات آشنا شوند و هم ادبیات مرتبط با این حوزه‌ها تولید شود. برای اطلاع از زمانبندی نشست‌ها علاوه بر ثبت‌نام در خبرنامه رویداد و پیگیری اطلاعیه‌ها می‌توانید از جداول زیر هم استفاده کنید:


رویای ایرانی

هزینه رایگان


میهمان: شریف رضوی


رویای جمعی ما ایرانیان چیست؟

چه تصویری از آینده داریم؟

آیا می‌توان یک رویای جمعی داشته باشیم؟

چگونگی رویای جمعی؟

تاریخ برگزاری: 1399/01/01

محل برگزاری: عمارت باغ موزه هنر ایرانی

گنجایش حضوری: 12 نفر

حضور مجازی: دارد

ماهیت و چگونگی هنر در آینده

هزینه رایگان


میهمان: شریف رضوی


هنر آینده چگونه است؟

تغییر انسان چه تغییری در هنر خواهد داد؟

تغییر ابزار هنری و تغییری اِبراز هنری

هنر عصر دیجیتال

تاریخ برگزاری: 1399/01/01

محل برگزاری: عمارت باغ موزه هنر ایرانی

گنجایش حضوری: 12 نفر

حضور مجازی: دارد

ارتباط هنر و پوشیدنی‌ها

هزینه رایگان


میهمان: شریف رضوی


جهت‌گیری آینده هنر به چه سمتی است؟

هنر زایا چیست و چرا ما آنرا هنر آینده می‌دانیم؟

هنر مولد چیست؟

شباهت و تفاوت مفهوم هنر زایا و مولد چیست؟

تاریخ برگزاری: 1399/01/01

محل برگزاری: عمارت باغ موزه هنر ایرانی

گنجایش حضوری: 12 نفر

حضور مجازی: دارد

Generative Art و parametric design

هزینه رایگان


میهمان: شریف رضوی


ارتباط هنر و پوشیدنی‌ها

ارتباط هنر و مُد

ما در جشنواره به دنبال چه هستیم؟

ارتباط هنر زایا و پوشیدنی‌ها

تاریخ برگزاری: 1399/01/01

محل برگزاری: عمارت باغ موزه هنر ایرانی

گنجایش حضوری: 12 نفر

حضور مجازی: دارد

آنچه آنرا هنر آینده می دانیم


در طول تاریخ، هنر از انسان تأثیر پذیرفته و بر انسان تأثیر گذاشته. با این وجود به نظر میرسد هنر در حال ورود به مرحله جدیدی از حیات خود است که تعاریف مرسوم نمیتوانند آنرا آنگونه که هست تعریف کنند. نوعی از هنر در حال رشد و نمو است که عامل انسانی آنچنان که در طول تاریخ در تولید اثر هنری تأثیر داشته، در آن اثرگذار نیست، گویی انسان از جایگاه یک هنرمند و پدیدآورندهی اثر هنری، به مقام خالقِ یک هنرمندِ صاحب اختیار ارتقاء یافته است. چنین نگاهی به هنر، اگرچه نوظهور به نظر میرسد اما در تجربه تاریخیِ صنعتگران و هنرمندان فلات ایران همواره جاری بوده. آنچنانکه گویی هنرمندان فلات ایران بر اساس هویت فرهنگی، زیستِ تاریخی و زیست بومِ خود، شهدالله گویان برای ساختن بدلی از اَزَل و تجلیِ آفریدگاریِ خداوند تلاش میکردهاند. چنین نگرشی در جای جای هنر و صنعتگری این جغرافیا با مصداقهای متعددی در معماری، خطاطی، فرشبافی، خاتمکاری، قلمزنی، نگارگری و... قابل مشاهده است، یعنی هنری که مبنای آن زایش و خلق است و در این مسیر از آنجا که "خَلَقَ اللَّهُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ بِالْحَقِّ إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَةً لِلْمُؤْمِنِينَ(عنکبوت/44)" {خداوند آسمانها و زمين را به حق آفريد. قطعاً در اين [آفرينش‌] براى مؤمنان عبرتى است} منطق طبیعت، منبع بی انتهای الهام ایشان بوده. گویی طبیعت کتاب نانوشتهای است که زبان ناطق آنرا هنرمند ایرانی فهمیده بوده:

نطق آب و نطق خاك و نطق گل

هست محسوس حواس اهل دل(مثنوی معنوی-دفتر اول)

فهم این زبان و یافتن توانایی خواندن زمین و زمان آنچنان که گفته شده: "أَوَلَمْ يَنْظُرُوا فِي مَلَكُوتِ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَمَا خَلَقَ اللَّهُ مِنْ شَيْءٍ وَأَنْ عَسَى أَنْ يَكُونَ قَدِ اقْتَرَبَ أَجَلُهُمْ فَبِأَيِّ حَدِيثٍ بَعْدَهُ يُؤْمِنُونَ"(اعراف/185) {آيا در ملكوت آسمانها و زمين و هر چيزى كه خدا آفريده است ننگريسته‌اند؛ و اينكه شايد هنگام مرگشان نزديك شده باشد؟ پس به كدام سخن، بعد از قرآن ايمان مى‌آورند} هنرمند را به وجود عقل کل، مؤمن و به صورتگری آنچه میفهمد، متعهد میکرده:

این جهان یک فکرت است از عقل کل

عقل چون شاه است و صورتها رُسُل(مثنوی معنوی-دفتر دوم)

هنرمندِ مؤمن به وجودِ "عقل کل"، هر آنچه میدیده، میفهمیده و در هنر خود بازنمایی میکرده جز صورتی از "او" نبوده:

به صحرا بنگرم صحرا ته وینم

به دریا بنگرم دریا ته وینم

به هر جا بنگرم کوه و در و دشت

نشان روی زیبای ته وینم(باباطاهر)

ما معتقدیم بر اساس گذشته تاریخیمان، هنر آیندهمان برای پیدا کردن هویت خود، نیاز به بازگشت به فرم و منطقِ ریشههای خود با زبانی روزآمد دارد. در جشنواره بر چنین دیدگاهی اسمی نهادهایم و آنرا به واسطهی سرشت آفرینندگی و تقلید آن از منطقِ حرکت، زایش، تازهشَوَندِگی(مفهوم تازگی را از مانیفست هنر تازه باوند بهپور گرفتهایم) و کثرت و وحدت طبیعت، "هنر زایا" مینامیم. هنر آینده برای ما "هنر زایا" است. هنوز تعریفی قطعی برای این دیدگاه تعیین نکردهایم و ترجیح میدهیم بر اساس منطق پویای طبیعت، تعریف این تعبیر در فضایی بین ذهنی، به مرور زمان و در حرکت جان بگیرد. اما برای شروع، اگر بخواهیم توصیفی از این تعبیر ارائه دهیم این چنین است:"نوعی از هنر که در آن با استفاده از منطقِ حرکت، تازگی، نوشَوَندِگی، تکرار، درونزایی، وحدت و کثرت و زایش؛ رفتارها، افعال، فرمها و یا اجسامی، به وسیله یا به واسطهی هنرمند، با خودآگاهی معنوی جان میگیرند".

در شرایط فعلی آنچه ما آنرا هنر زایا مینامیم در سایر نقاط دنیا خواهران و برادرانی داراست که اگرچه با آنها مشابهتهایی دارد اما از آنها مجزاست. ممکن است خاستگاه ایدهی این هنرها با آنچه آنرا "هنر زایا" مینامیم متفاوت باشد اما ما همه این هنرها را هم ردهی هنر زایا و تجسمی از هنرهای آینده میدانیم. به فراخور حال در هر دوره از جشنواره علاوه بر آنچه که آنرا هنر زایا مینامیم به طور ویژه روی یک زمینه مرتبط متمرکز میشویم. در اولین دوره قصد جشنواره تمرکز روی هنر مولد یا Generative Art است که میتوان آنرا زیرشاخهای از هنر مدرن دانست و چنین توصیف شده:

"هنری که در آن تمام یا بخشی عمده از فرآیند تولید یک اثر هنری برعهده‌ یک رایانه یا ماشین است."

در کنار این تعریف اولیه، عناوینی همچون هنر الگوریتم (Algorithm Art)، هنر کدنویسی (Coding Art) و ... برای این شاخه جدید هنر، بیش از پیش این زمینه را فراهم می‌کنند تا بسیاری از هنرمندان چنین تصور کنند که هنر مولد تنها به استفاده از ابزار رایانه و تعدادی نقوش تصادفیِ زیبا بر روی صفحه نمایش محدود است. هنر مولد تنها به این موارد محدود نیست و عمری طولانیتر از آنچه تصور میشود دارد. بسیاری از نظریهپردازانِ هنر مولد، شروع استفاده از این مفهوم را به ساخت موسیقی کلاسیک در قرن هفدهم نسبت می‌دهند که در مواردی موسیقیدانان با استفاده از منطقِ هنر مولد، در نُتنویسی از تاس استفاده می‌کردند. این حضور، در حوزههای دیگری نظیر ادبیات، روایتِ قصه، صنعت بازی‌سازی و ... نیز وجود داشته و دارد.

با این وجود نظیر مفهوم هنر زایا، برای شناخت هنر مولد نیز به درک عمیقتری از مفاهیم نیاز است. به طور مثال آلن واتس (Alan Watts-اندیشمند معاصر) برای تعریف منطق این هنر، بر تفاوت طبیعت و مصنوعات متمرکز میشود. از دیدگاه وی، فرم طبیعی یا زنده تفاوتی فاحش با مصنوعات (Artifacts) بشری دارد. از نظر او وسایلی که توسط بشر ساخته شدهاند در واقع تجمعی از قطعات در کنار یکدیگرند:"درست مثل یک مجسمه که از بیرون به درون نمود دارد"(یعنی ما تجلی بیرونیِ مجسمه را میبینیم و اینگونه نیست که این ظاهر بیرونی مانند آنچه در طبیعت رخ میدهد ناشی از مجموعهای از فعل و انفعالات درونی باشد). اما برخلاف آن، موجودات زنده و شاید هر چیزی که ذاتی طبیعی دارد(یعنی از منطق طبیعت استفاده می‌کند)، تنها تجمعی ساده از قطعات نبوده و از درون، "خود"، به خود شکل میدهد و از سادهترین تا پیچیدهترینِ آنها با تلاشی بی‌پایان، "خود"، خود را از جز به کل میسازند.

این سبک هنری نیز نظیر هنر زایا خصیصه مولد بودن و زایش دارد. از درون به بیرون نمود پیدا میکند. قابل تکثیر و زاده احتمالات است. سلوکی بین خالق (هنرمند) و مخلوق او (کد کامپیوتر، سختافزار یا هر مصنوع دیگری) است. هنرمند برای مخلوقش چارچوب و قوانین خاصی تعریف می‌کند. به مصنوع/مخلوق/اثر میزانی از اراده و اختیار داده و اجازه می‌دهد احتمالات، جریان اتفاقات/کنش‌ها/تغییرات را به یک خروجی نامعلوم منتهی کنند. اما در تولید اثر هنری توسط هنرمند یا ماشین، نظیر آنچه در خصوص "هنر زایا" بیان شد الزاماً نوعی خودآگاهی معنوی برای تولید اثر هنری وجود ندارد از اینرو اگرچه ممکن است فرمهای تولید شده در "هنر زایا" و "هنر مولد" شبیه باشند اما ایده شکل دهنده آنها متفاوت است.

هنر مولد از الگوهای بنیادینی پیروی میکند که اگر اغراق نباشد میتوان آنرا شبیه ساز و کار خلق یک موجود زنده با استفاده از مصنوعات دست بشر بدانیم. مَت پیرسُن (Matt Pearson) نویسنده و هنرمند فعال در این سبک معتقد است: "شما هنر مولد را مثل درخت یا شاخهای گل بزرگ میکنید. [...] گیاهی که بذر آن منطق (منطقی که هنرمند در قالب قوانین و پارمترهای خاص تعیین و در اثر هنری یا ابزار تولید اثر هنری تعبیه می‌کند) است."

پس خالقِ اثر، نقش باغبانی را دارد که با شاخ و برگهایی منطقی، مخلوقش را در چارچوب قوانین خاصی هرس کرده، به آنها مجال پویا شدن داده و ثمره احتمالات را برداشت میکند. اینگونه است که هنر مولد در مأمن یکی از اصلیترین اِل‌مان‌های هنر یعنی اتفاق و تصادف، مرزهای بسیار ظریفی را بین خودآگاه و ناخودآگاهِ ادراکِ زیبایی ایجاد میکند و پا فراتر از یک انگاره(ایماژ) ساده میگذارد که در نهایت خودِ خالقِ اثر را شگفتزده کرده و در آن ممکن است مخلوق حتی از خالق خود پیشی بگیرد.

در حیطه میان رشتهایِ "هنر آینده"، جشنواره بر نمایش آثار هنرمندان داخلی و خارجی متمرکز خواهد بود. رویکرد جشنواره معرفی حوزههای جدید هنری است که 1) با ایده مُدااُم ارتباط داشته باشند و 2) بتوان ارتباطی کاربردی میان آنها و طراحی و تولید پوشاک ایجاد کرد. مصداق اینکه چه چیزی در محدوده تعریف "هنر آینده" میگنجد هر سال به پیشنهاد دبیر جشنواره و با مشورت دبیر بخش هنر آینده در همان سال تعیین میشود. شیوه نمایش به صورت گالری هنری، اینستالیشن، پرفورمنس آرت و ویدئو آرت خواهد بود. حضور هنرمندان در این رویداد یا به درخواست خود ایشان و یا با دعوت مستقیم رویداد از هنرمندان انجام میشود. در انتخاب هنرمندان برای حضور در این رویداد با توجه به امکانات جشنواره الویت با فعالین حوزه‌های زیر است:

1.     هنر مولد

2.     هنر تعاملی

3.     حوزههای مختلف هنر دیجیتال

4.     حوزههایی از هنر که از مدیاهایی جدید برای ارائه آثار هنری استفاده میکنند و یا پیام هنرمند معطوف به موضوعات آتی بشر است

 

تماس با ما

دبیرخانه دائمی


00

روز


00

ساعت


00

دقیقه


00

ثانیه



به ما بپیوندید

 

جشنواره لباس آینده و فناوری در پوشیدنی‌ها(هفته مُد و تکنولوژی تهران) اولین و تنها جشنواره تخصصی کشور در حوزه تکنولوژی‮‌های پوشیدنی و ایده‮‌پردازی برای سبک استفاده، تولید و مصرف انواع پوشاک و پوشیدنی‮‌ها با رویکردی آینده‫‌نگرانه است. اگر دوست دارید در جریان آخرین مطالب و اقدامات ما باشید می‌توانید همین الان به طور رایگان در خبرنامه ما ثبت نام کنید، کافی است ایمیل خود را وارد کنید:


 

خبرنامه