دستیابی به لباس های نامرئی کننده

کشف انواعی از پوشش شبیه به پوست با قابلیت خنثی سازی امواج رادار یا بازتاب نور

دنیای تکنولوژی مدت‌هاست در حال حرکتی آهسته به سمت دستیابی به شنل‌های نامرئی کننده قرار دارد اما هنوز راه بسیار زیادی برای رسیدن به آن‌چه هری پاتر در کتابخانه Hogwarts استفاده می‌کرد، باقی مانده است!

طبق مقاله ای که در مجله Nature منتشر شد، پیشرفت اخیر دانشگاه ایالت Iowa آمریکا در زمینه ناپدیدسازی بر پایه متاماده‌ها، فعلا تنها قابلیت مخفی کردن اشیا از دوربین‌ها را دارد و در مقابل چشم غیرمسلح انسان حتی هنگام مشاهده فیلم‌های ضبط شده از این دستاورد، چندان کاربرد ندارد؛ علی الحساب فقط می‌توان از مخفی کردن اجسام در مقابل ناظر ماشینی و رادار اطمینان داشت. محققان دانشگاه مذکور، با قراردادن حلقه های تشدیدکننده (resonator) ساخته شده از ترکیب گالیوم، ایندیوم و قلع (ماده ای به نام Galinstan) درون ورقه های سیلیکونی، به این فناوری دست یافتند. با این کار حدود 75 درصد امواج رادار، از طریق تغییر مسیر آن‌ها، خنثی خواهد شد. یکی از کاربردهای این فناوری، ایجاد قابلیت حرکت مخفیانه هواپیماهای جنگی خواهد‌ بود.

در پژوهشی دیگر، دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا موفق به ایجاد نوعی فناوری نامرئی سازی شدند که از طریق ماده ای با قابلیت بازتاب نور، انجام می‌شود. در این روش، با استفاده از نانو موج گیر هایی از جنس طلا و از طریق بازسازی امواج بازتاب شده، ماده مورد نظر از دید پنهان خواهد شد.

در حال حاضر، آن‌چه گفتیم تنها در مقیاس میکروسکوپی قابل استفاده بوده و نهایتا ضخامت 80 نانومتری، یعنی اندازه چند سلول را پوشش خواهد داد. با این وجود می‌توان این پیشرفت را به عنوان گام‌های ابتدایی اما موثر در نظر گرفت.

خواندن این موارد پیشنهاد می شود:
Translate »