فناوری پوشیدنی مد روز

شاید خیلی پیدا نباشد اما واقعیت این است که ما در دنیایی از فناوری های پوشیدنی با کاربردهایی متعدد نظیر بخش های خودرو، پزشکی، خرده فروشی و بیمه غرق شده ایم و هنوز از پتانسیل عظیمی که صنعت مد در این زمینه دارد، بهره برداری نشده است. بیشتر متخصصان عقیده دارند که این مشکل از آگاهی اندک مصرف کنندگان نشات می گیرد.

آن ها استراتژی های مختلفی را در رابطه با چگونگی علاقمند کردن مصرف کنندگان به فناوری های پوشیدنی مد روز ارایه داده اند. بعضی ها عقیده دارند که برای این که صنعت مد در این عرصه موفق باشد لازم است تا مصرف کنندگان به پوشیدن لباس های دارای یک فناوری خاص علاقه نشان دهند تا زمانی که این لباس ها به بخشی جدانشدنی زندگی آن ها تبدیل شود. در مقابل عده ای می گویند برای این که مصرف کنندگان لباس های دارای فناوری را بپوشند باید به طراحی آن لباس ها توجه خاصی کرد. در عین حال این واقعیت که برندها تنها با خلق یک داستان از پایایی چنین پوشاک نوآورانه ای می توانند بازاری انبوه ایجاد کنند را نباید نادیده گرفت.

جذاب تر کردن محصولات

یافته های به دست آمده از مطالعات شرکت اکسنچر بر روی مصرف کنندگان که بیشتر بر روی پذیرش فناوری های قابل پوشیدن از سوی آن ها در شش کشور مختلف تمرکز کرده بود، نشان می دهد که 52 درصد مصرف کنندگان به فناوری های پوشیدنی مربوط به تناسب اندام علاقمند هستند و 46 درصد نیز به عینک های هوشمند توجه نشان می دهند. بر اساس مطالعه ای مشابه که از سوی شرکت فارستر انجام شده بود، 25 درصد از مشتریان محصولات مد مشکلی با سنسورهای هوشمندی که به لباس آن ها وصل می شود، ندارند در حالی که 15 درصد به فناوری های جاسازی شده در لباس هایشان علاقمند هم هستند. علاوه بر آن 3 درصد حتی مشتاق به داشتن خالکوبی های مد روز بر روی بدنشان که دارای سنسورهای هوشمند باشد، می باشند.واقیت این است که کسب و کارهای مربوط به تولید فناوری های پوشیدنی یا لباس های دارای فناوری های جدید و نوآورانه اگر مشتری نداشته باشند، فایده ای نخواهند داشت. به همین دلیل است که برای آن که بتوان خیلی قبل تر از این که فناوری های پوشیدنی به بخشی از زندگی روزانه مشتریان محصولات مد روز تبدیل شود آن ها را وادار به استفاده از این فناوری ها کرد، باید به جنبه زیبایی و استایل نیز توجه ویژه ای داشت.علاوه بر آن برای راضی کردن مشتریان محصولات مد روز برای خرید این فناوری ها لازم است تا ارزش های اجتماعی این محصولات نیز در کنار زیبایی آن ها متمایز شود و به مصرف کنندگان این حس القا شود که با خرید این محصولات یک کار خوب انجام داده اند.

مطالعات انجام شده از سوی شرکت بین المللی داده (IDC) در سال 2016 نشان می دهد که مصرف کنندگان علاقمند به فناوری های پوشیدنی احساس می کنند که خرده فروشان در صنعت مد باید علاوه بر ویژگی های فنی یک محصول توجه خاصی به طراحی و زیبایی آن نیز داشته باشند. علاوه بر آن گزارش نیلسن در سال 2014 نشان می دهد که 53 درصد از آمریکایی ها انتظار دارند که اکسسوری ها و گجت های مر بوط به فناوری، ظاهری شبیه جواهرات اصل داشته باشد.در این دوره از نمایشگاه فناوری های پوشیدنی در لندن، متخصصان بر لزوم توجه به زیبایی فناوری های پوشیدنی و اهمیت طراحی پوشاک و اکسسوری های مربوطه توافق نظر داشتند که این خوب است. مصرف کنندگان پیش از آن که به ساختار فنی و ارزش های عملکردی یک ابزار پوشیدنی توجه کنند باید جذب ظاهر آن ابزار شوند.

ملموس بودن

شمار قابل توجهی از متخصصان عقیده دارند که ویژگی های ناملموس در محصولات نظیر طراحی، برندینگ و تاریخچه برند از عواملی هستند که به طور ناخودآگاه بر مصرف محصولات مد روز و لوکس تاثیر می گذارند. به عبارت ساده تر مد همیشه درباره چطور به نظر رسیدن و احساسی که به مصرف کننده القا می کند، بوده است.البته بنا بر گزارش شرکت پرایس واترهاوس کوپرز در سال 2018، فناوری هایی که در داخل لباس و اکسسوری ها قرار داده می شوند، از محبوبیت روزافزونی در میان عموم مردم برخوردار شده اند. در پاسخ به این پرسش که چرا ما خواهان لباس هایی با فناوری جاسازی شده در آن ها هستیم باید گفت که صنعت پوشاک در حال عبور از دوره ای است که تحت تاثیر تغییر و تحولات ناشی از فناوری قرار دارد و برندهای مد باید به سختی تلاش کنند تا بتوانند نیازهای مصرف کننده مدرن محصولات مد روز را فراهم کنند.

پتانسیل عظیم

رسانه WTVOX در یک نظرسنجی از خریداران محصولات مد روز خواست تا نظر خود را در مورد فناوری های پوشیدنی در شکل فعلی آن ها و این که چه چیزی باعث افزایش جذابیت این فناوری ها در عرصه مد می شود، بیان کنند. پاسخ دهندگان این اجازه را داشتند تا هر تعداد پاسخ را که مایلند انتخاب کنند، در نتیجه جمع درصدها به 100 نمی رسد اما این روش تصویر دقیق تری از نظرات مشخص ارایه می دهد:

16 درصد این احساس را داشتند که زمانی که حداقل یکی از محصولات مد روز مدرن(جا سازی شده در ابزار فناوری قابل پوشیدن) را بر تن دارند، شیک تر و به روزتر هستند. 15درصد عقیده داشتند که هر فناوری پوشیدنی می تواند باعث جذاب دیده تر شدن آن ها شود. 24 درصد تصور می کردند نمایش دادن لباس ها یا اکسسوری های مجهز به فناوری باعث باهوش تر و موفق تر دیده شدن آن ها می شود. 32 درصد عقیده داشتند که فرمت بیشتر فناوری های پوشیدنی در دسترس دارای ضعف طراحی بوده و جذابیتی ندارد.با توجه به موارد فوق می توان به چند نکته مهم دست پیدا کرد که در زیر به آن ها اشاره می شود.

اولین و مهم ترین نکته این است که یک فناوری پوشیدنی تنها به عملکرد آن محدود نمی شود و چیزی بیش از آن است. برای آن که لباس هایی که مجهز به این فناری ها هستند دارای جذابیت باشند باید به خواسته هایی که مصرف کنندگان محصولات مد روز در ذهن دارند توجه کرد. این لباس ها با به کارگیری استراتژی برندهای لوکس باید بتوانند جلب توجه کنند.فناوری های پوشیدنی دارای یک نقش ساده هستند. پوشاک و اکسسوری های مصرف کننده مدرن نظیر ساعت های هوشمند، جواهرات هوشمند و منسوجات نوآورانه با ارزش عملکردی خود باعث بهبود و تکمیل محصول مورد نظر می شوند.

نقدی که در گذشته به پوشاک و اکسسوری های مجهز به فناوری وارد می شد این بود که این محصولات بیش از حد حجیم و غیرجذاب بوده اند اما در نسل جدید آن ها به طراحی و زیبایی ظاهری توجه شده است.

نکته دوم این است که با رشد سریع بازار اکسسوری های هوشمند و لباس های مد روز مجهز به فناوری، نوع جدیدی از این محصولات با رویکرد زیست سازگاری ظهور کرده است. بعضی از متخصصان عقیده دارند که در جهانی که همه چیز از ارتباطات، رسانه های اجتماعی و گجت های فناوری نشات می گیرد، مهم ترین عامل استفاده از فناوری های پوشیدنی مد روز در این بخش همان ارزش موقعیت اجتماعی می باشد.فناوری های پوشیدنی جدید دیگر محدود به سنسورهای هوشمند به کار رفته در فیتنس ترکرها یا همان ردیاب های تناسب اندام نمی شوند بلکه تبدیل به یک اکوسیستم پیشرفته از لباس های جدید و نوآورانه شده اند.امروزه فناوری های پوشیدنی از مواد اولیه زیستی نظیر چرم به دست آمده از قارچ و آناناس، منسوجات به دست آمده از جلبک، لاستیک های چاپ سه بعدی به دست آمده از پلاستیک های بازیافتی و چرم آزمایشگاهی تهیه می شوند.

خواندن این موارد پیشنهاد می شود:
Translate »