تاثیر کرونا بر هفته مد برندهای لوکس
همانطور که بارها در مطالب مختلف مجله پارچی خواندهاید، دوبار در سال، برندهای لوکس دنیای مد محصولات پوشیدنی خود را پیش از عرضه به بازار، به مردم سراسر دنیا نمایش میدهند. منظور از نمایش هم همان فشن شو های همیشگی در پایتختهای مد دنیاست که علاقهمندان به دنیای لباس، خبرنگاران، عکاسان، اینفلوئنسرها، طراحان و ثروتمندان سراسر جهان را گرد هم میآورد تا باری دیگر آخرین ساختههای پوشیدنی را به معرض نمایش بگذارد.
وقتی کرونا اجازه نمیدهد!
به این ترتیب، تعداد قابل توجهی از فشن شو های برندهای مختلف یا برگذار نشدند، یا کاملا ناقص برنامهی خود را پیش بردند. به آنهایی که کار درست را انتخاب کردند و نمایش خود را تعطیل کردهاند کاری نداریم اما جالب است بدانید بقیه آنها تحت شرایط پیچیدهای مراسم را پیش بردند.
پیش از ورود مردم، خانه های مد به تمام افراد ماسک دادند. تعدادی از آنها در فضاهای تحت کنترل پلاستیکی اجرا شدند. گروهی دیگر از برگذاری نمایش مد برند خود ابراز پشیمانی کردند. اکثر خبرنگاران مهم (نظیر نیویورک تایمز) به نمایش ها نیامدند و شلوغترین فشن شو ها با اجتماع حداکثری 1000 نفر به پایان رسیدند. این در حالی است که شرایط مذکور مربوط به ایتالیا و فرانسه بوده و در کشور های دیگر نظیر ژاپن (فشن شوی توکیو) کت واک ها کلا تعطیل شدند.کار بجایی رسید که رئیس بزرگترین مجله مد (ووگ) اظهار داشت که برای آیندهی صنعت مد باید سازوکار جدیدی ابداع کرد.
پایان همیشگی فشن شو ها؟
همانطور که احتمالا از آن اطلاع دارید، گفته میشود ویروس کرونا از بازاری در ووهان چین برخاسته که در آن، انواع و اقسام حیوانات کم یاب و عجیب و غریب، از سوسک و موش و خفاش گرفته تا بیضهی ببر یافت میشود. بارها سازمان جهانی بهداشت دربارهی خطرات موجود در این بازار و عدم رعایت بهداشت هشدار داده بود تا اینکه سرانجام از همین بازار محلی با دور مالی میلیون دلاری، بیماری همهگیری بوجود آمد که دنیا را تحت تاثیر خودش قرار داد. اکنون سخن اصلی اینجاست: همانطوری که در حال حاضر فعالان محیط زیست و بهداشت جهانی، خواهان تعطیلی بازار ووهان چین برای همیشه هستند، گروه های دیگر نیز از این فرصت استفاده کرده و فشن شو ها را ضد محیط زیست، سرشار از مصرف گرایی و بسیار گران میدانند که میخواهند هفته مد ها نیز برای همیشه تعطیل شوند.
بالاخره چه میشود؟
مهم این نیست که همایش ها و فشن شو ها بدون تماشاچی باقی بمانند. به عبارت دیگر مشکل صندلی های خالی نیست! تهدیدی که کرونا برای دنیای مد به وجود آورده دقیقا همان چیزی است که سایر ابعاد اجتماعی و اقتصادی دنیا را تهدید میکند. شرایط فعلی باعث شده هیچ سرانجامی را نتوان برای صنعت مد پیشبینی کرد. آنچه که طراحان برندهای مختلف لباس را آزار میدهد بلاتکلیفی آنهاست. آنها نمیدانند تا کی باید این وضع را تحمل کنند. اوضاع نابسامان این روزها فقط کشور ما را تهدید نمیکند. همه جای دنیا، مردم از کار و زندگی افتادهاند و هیچ ارگان خصوصی و دولتی هم نمیداند که برای وضع موجود چه باید کرد.
ظاهرا همه منتظرند. از تولیدکننده تا مصرف کننده. کسی نمیداند چه باید انجام داد. همه میخواهند هرچه زودتر شرایط به وضعیت اولیه خود برگردد. این روزها هم میگذرند و به زودی کرونا هم ریشه کن میشود. شاید آسیبی که به جیب تاجران و صاحبان برندهای بزرگ چه مربوط به مد و فشن چه دیگر صنعت ها وارد شده، هیچگاه دیگر جبران نشود. اما آنچه لازم به یادآوری است از دست رفتن جان کسانی است که بر اثر این حادثهی شوم ابتدا به کرونا مبتلا شدند و سپس از این دنیا رفتند.