پیشرفت تکنولوژی در عرصههای مختلفی از زندگی ما تاثیرگذار بوده است. امروزه از ماشینهای هوشمند، گوشیهای هوشمند و خانههای هوشمند صحبت میکنیم. اما این پیشرفت در صنعت مد چگونه بوده است؟ حتماً عبارت لباس های هوشمند به گوشتان خورده است. لباسهایی که با کمک تکنولوژی Tech Wear ساخته میشوند و بسیاری، از آنها تحت عنوان لباس های هوشمند یاد میکنند. لباس های هوشمند چه ویژگیها و کاربردهایی دارند؟ چرا به این دسته از لباسها هوشمند گفته میشود؟
به چه لباسهایی هوشمند گفته میشود؟
راز لباس های هوشمند در الیافی است که از آن ساخته میشوند. لباس های هوشمند از لایههای مختلفی از الیاف ساخته شدهاند که هر کدام ویژگی و کارایی خاص خود را دارد. بهعنوان مثال، با در نظر گرفتن یک لایه نازک و متخلخل از الیاف در ساخت پارچههای هوشمند، مایعاتی مانند آب به راحتی از لباس دفع میشوند و در مقابل، هوا به بخشهای داخلی لباس جریان پیدا میکند. این ویژگی ضمن خنک نگه داشتن بدن فرد، میتواند در خشک شدن سریع لباس و عدم نفوذ آب به الیافهای زیرین موثر باشد. همچنین وجود چنین الیافی به جلوگیری از تعریق بدن و در نتیجه بو گرفتن لباس نیز بسیار کمک میکند. علاوهبر آن، در نظر گرفتن منافذی برای عبور هوا سبب میشود تا با پوشیدن لباسهای تکنولوژی Tech Wear، بدن شما همیشه خنک بماند.
ویژگیهای مهم لباس های هوشمند
با تکنولوژی Tech Wear یکی دیگر از ویژگیهای مهم لباس های تکنولوژی Tech Wear، نحوه دوخت آنها است. برای دوخت لباسهای معمولی، ما معمولاً به الگوهایی برای برش پارچه احتیاج داریم. حال متخصصین در زمینه تولید لباسهای Tech wear، با ایجاد تغییراتی در الگوها، بهویژه در بخشهای مربوط به زانو، ارنج، بازوها و کمر، تلاش کردهاند تا دامنه حرکتی بالاتری را به لباسهای Tech Wear ببخشند. به بیان دیگر، با پوشیدن لباسهایی که با کمک این تکنولوژی طراحی شدهاند، افراد محدودیت حرکتی ندارند و شاید به همین سبب باشد که این دسته از لباس های هوشمند به انتخاب بسیار مناسبی برای ورزشکاران تبدیل شده است.لباسهایی که با کمک تکنولوژی Tech Wear ساخته شدهاند، به واسطهی استفاده از پارچههای مخصوص در ساختشان، سبک هستند. به همین سبب است که پوشیدن این دسته از لباس های هوشمند، در خلال سفر و یا مسابقات ورزشی، طرفداران بسیار زیادی دارد. یکی دیگر از ویژگیهای مثبت لباسهای Tech Wear، در نظر گرفتن جیبهای مخصوص و مخفی در لباس است که معمولاً طراحان به آن توجه ویژهای دارند. شما میتوانید با پوشیدن این دسته از لباس های هوشمند، گجتها و وسایل خود، مانند گوشی موبایل، کارتهای بانکی و دسته کلید را به راحتی با خود حمل کنید، بدون آنکه به کیف و یا کوله پشتی احتیاج داشته باشید.
لباس های هوشمند چه کاربردهایی دارند؟
مخاطبین لباس های هوشمند را اکثر ورزشکاران و افرادی با مشاغل خاص تشکیل میدهند. ویژگیهای لباس های هوشمند به ورزشکاران، مانند قهرمانهای دوچرخهسواری، دو و شنا میتواند بسیار کمک کند. سبک بودن لباس، وجود منافذی برای خشک کردن عرق و خنک نگه داشتن بدن و همچنین سنگین نشدن الیاف آن به واسطه خیس شدن در آب، از جمله مواردی هستند که به این دسته از ورزشکاران بسیار کمک میکنند.
امکان داشتن دامنه حرکتی بالا، بسیاری از ورزشکاران رشتههای رزمی را نیز ترغیب کرده است تا به استفاده از لباس های هوشمند با تکنولوژی Tech Wear روی بیاورند. برندهایی مانند نایک، آدیداس، Stone Island و ACRONYM از جمله برندهای مطرح در زمینه تولید پوشاک ورزشی با استفاده از تکنولوژی Tech Wear هستند. از سویی دیگر، استفاده از این لباسها برای افرادی که به کوهنوردی، طبیعتگردی، صخرهنوردی و مسافرتهای کوتاهکاری و تفریحی در دل طبیعت علاقهمند هستند، نیز توصیه میشود.
بسیاری از مشاغل خاص، مانند آتشنشانها و کارگران ساختمانی و معدن نیز میتوانند از مزایای موجود در لباس های هوشمند با تکنولوژی Tech Wear بهرهمند شوند. لازم به ذکر است که این دسته از لباس های هوشمند در برابر نفوذ مواد شیمیایی نیز مقاوم است و از این حیث میتواند گزینه مناسبی برای کار در برخی از آزمایشگاههای خاص نیز باشد.