تکنولوژیهای پوشیدنی با اینکه عمر چندانی ندارند، تغییرات خارقالعادهای را در زندگی روزانه انسانها سبب شدهاند. مهمترین حوزهای که این تغییر حیاتی را لمس کرده حوزه بهداشت و سلامت است. در عرصه سلامت و ورزش، ابزارهای پوشیدنی متعددی وجود دارند که تقریبا تمام کارهایی را که سابق باید با کمک یک دکتر انجام میدادید، برایتان انجام میدهند، از کنترل فشار خون تا فراهم آوردن خوابی آرام. اما این همه کاری که ابزارهای پوشیدنی برای ما انجام میدهند نیست و با استفاده از این ابزارها، یک فرد معمولی میتواند به انسانی خلاق تبدیل شود. پس بیایید به اختصار نگاهی داشته باشیم به این تاثیرات.
1.افزایش سلامتی و تندرستی :ابزارهای موجود در این حوزه آنقدر زیاد هستند که ذکر تمام آنها امکانپذیر نیست، ولی برای اشاره به معروفترین آنها میتوان به دستبندهای “FitBit” اشاره کرد که شاخصههای مختلف سلامت صاحب خویش را دائم تحت نظر دارند و در صورت بروز اشکال یا ناهماهنگی، کاربر خود را مطلع میسازند. از طرف دیگر، افرادی که به ورزش کردن روزانه نیز عادت دارند با کمک این ابزارها میتوانند تمرینهای خویش را هدفمند کنند و زودتر و دقیقتر به هدف مورد نظر خویش برسند.
2.افزایش امنیت :وقتی ابزاری پوشیدنی به تن دارید، خیلی کمتر از سابق باید انتظار اتفاقهای غیرمنتظره را داشته باشید، ابزاری که به تن دارید شما را از حوادث و اتفاقات اطرافتان با خبر میسازد و شما همیشه یک قدم جلوتر خواهید بود. حتی در نسل جدید دستبندهای سلامتی امکانی تعبیه شده است که وقتی کاربری به منطقهای آلوده (از نظر زیستمحیطی یا آب و هوایی) وارد میشود، وی را با خبر میسازند و پیشنهاد تغییر مسیر میدهند.
3.افزایش اعتماد به نفس :شاید یکی از اصلیترین دلایل محبوبیت شبکههای اجتماعی نیز همین باشد، میل دائمی انسان به تایید شدن و مورد مهربانی قرار گرفتن. ابزارهای پوشیدنی نیز نه تنها شما را همیشه آنلاین و در شبکههای اجتماعی محبوبتان باقی نگاه میدارند بلکه بخشی از این ابزارهای پوشیدنی مانند عینک گوگل و دوربینهای “GoPro” به کاربران اجازه میدهند بهترین صحنههای خویش را ثبت کنند و آنها را با دوستان خویش به اشتراک بگذارند و از این دستاورد خود احساس غرور کنند. همچنین از آنجا که شما همیشه ابزاری پوشیدنی را دم دست دارید، نیازی به نگرانی درباره از دست دادن صحنه یا موقعیتی نخواهید داشت.
4.خاصیت درمانی :بسیاری از نسل جدید تکنولوژیهای پوشیدنی پا را از مرز نظارت بر شاخصههای سلامت، فراتر گذاشتهاند و به دنبال بیماریهای صعبالعلاج رفتهاند. یکی از اولین قدمهای برداشته شده در این زمینه، فعالیت شرکت سان میکروسیستم است که توانسته از طریق نظارت دائمی چشم بیماران و بررسی فشار خون آنها به احتمال بروز آلزایمر در ایشان و درمان پیشگیرانه آن کمک کند. ولی اقدام انقلابیتر، پروژهای است که گوگل در دست دارد. گوگل اکس، آزمایشگاه سری تحقیقاتی گوگل، از قرار معلوم مشغول کار بر روی پروژهای است که قصد دارد نانوچیپهایی تهیه کند که وارد جریان خون فرد مبتلا به سرطان شود و با شناسایی سلولهای سرطانی به آنها چسبیده و اقدام به از بین بردنشان میکند.
5.افزایش آگاهی :ابزارهای پوشیدنی نه تنها امکان دستیابی ما به اطلاعات را بیشتر میکنند بلکه میل ما را به خواندن این اطلاعات نیز افزایش میدهند. به گفته محققان ما خیلی بیشتر احتمال خواندن خبری را داریم که روی عینک یا ساعت مچی خویش دریافت میکنیم، تا خبری که روی موبایل یا کامپیوترمان ظاهر میشود.
6.آسایش بیشتر :با فراگیری هر چه بیشتر تکنولوژیهای پوشیدنی ما امکانات بیشتری برای بهرهگیری از محیط اطرافمان خواهیم داشت، وقت کمتری را صرف ندانمکاری و ندانستن اطلاعات مورد نیاز خواهیم کرد، و همواره زودتر و دقیقتر به هدف و مقصد خویش خواهیم رسید.
7.افزایش خلاقیت و بهرهوری :تحقیقات متعددی نشان دادهاند که افرادی که هنگام کار از تکنولوژیهای پوشیدنی استفاده میکنند، احساس خلاقیت و بهرهوری بیشتری دارند. البته که این احساس بیدلیل هم نیست و وقتی شما دسترسی دائمی و به معنای واقعی کلمه، جلوی چشم به دریای بیکران اطلاعات اینترنت داشته باشید، قطعا کارایی بالاتری را شاهد خواهید بود. همچنین حضور ابزارهایی که تحقق واقعیت مجازی را امکانپذیر میسازند نیز کمک بالایی به پرورش خلاقیت کاربران خواهد کرد.
8.زیبایی :از آنجا که این نسل تکنولوژی برای پوشیدن طراحی شدهاند، باید استانداردهای حوزه لباس و مد را نیز مد نظر قرار داشته باشند. همین امر باعث میشود ابزارهای پوشیدنی از ابتدای تولد خویش، ظاهری زیبا داشته باشند که برای فردی که قرار است آنها را تهیه و استفاده کند، جذاب به نظر آیند. واقعیت امر هم این است که لباسهایی که با استفاده از این تکنولوژیها ساخته شدهاند نیز زیبایی چشمنواز منحصر به فردی دارند که از سایر لباسها بسیار متمایز است.
9.تغییر تغییرناپذیر :در نهایت اینکه ما انسانها عادتهای خوب و بد فراوانی داریم و همواره هم شنیدهایم که ترک عادت موجب مرض است و تغییر یک عادت کاری است به مراتب دشوار. ولی تکنولوژیهای پوشیدنی به وضوح نشان دادهاند که به خاطر ماهیت جذابشان و این واقعیت که فرد همیشه به اخطار روی ساعت، عینک یا دستبندش توجه بیشتری نسبت به وسیلهای مانند تلفن همراه نشان میدهد، انسانها قادر خواهد بودند اموری را که هرگز فکرش را هم نمیکردهاند تغییر دهند. شاید این واقعیت که به جای دکتر آن هم ماهی یکبار، یک وسیله هر لحظه به شما بگوید فشار خون مناسبی ندارید، شما را زودتر و عمیقتر به فکر برطرف کردن این مشکل بیندازد.