درباره ما

هفته مُد و تکنولوژی تهران

تلاش برای آینده بهتر

درباره جشنواره


هدف اصلی جشنواره ساختن “آینده بهتر” برای همه است. از نظر ما آینده، یک داستان از پیش نوشته شده یا سرنوشتی زورَکی نیست، آینده چیزیه که می‌شه ساختش ولی چه جور بودن و چطور شدنش به این بستگی داره که الان چه کار می‌کنیم و آینده رو چه شکلی می‌بینیم. به خاطر همین، اولین قدم ما اینه که در مورد آینده در حوزه‌هایی که می‫‌شناسیم(لباس، پوشیدنی‌ها و هنرهای آینده‌نگرانه) خیال‌پردازی کنیم، آرزوهامونو به اشتراک بگذاریم، در موردشون با هم صحبت کنیم و “همه با هم” و در کنار هم، یکی یکی این آرزوها رو عملی و نوآوری‌هایی کنیم که هم تأثیرگذار و هم زیبا باشند. از دید ما آینده مال همه است و "همه با هم" باید بسازیمش و توش سهیم باشیم.‬ خیالپردازی و صحبت از آرزوها توی جشنواره ته نداره ولی از اونجایی که فرصت‎‌ها و عمر ما توی دنیای واقعی مثل دنیای خیال بی‌نهایت نیست و در ضمن تخصص ما در زمینه پوشیدنی‎‌هاست، روی موضوعاتی که تا الان فکر می‌کنیم مهم‎تر هستن بیشتر متمرکز شدیم یعنی:
1) لباس آینده
2) فناوری در پوشیدنی ها
3) هنر آینده

لوگو هفته م و تکنولوژی تهران

درباره آینده:


زمان موضوعیه که می دونیم چیه ولی وقتی قراره توصیفش کنیم نمی‌تونیم در موردش صحبت کنیم. تصور ما در مورد آینده هم تقریباً همین‌طوره با این تفاوت که می‌تونیم در موردش رویاپردازی و ازش صحبت کنیم. آینده هنوز نیومده، ولی می‎‌دونیم میاد. هر کس در مورد آینده نظر خودشو داره و جشنواره لباس آینده و فناوری در پوشیدنی‌ها هم در مورد اینکه آینده چه جوره و چطور باید باشه نظری داره، جشنواره آینده رو اینطور می‌بینه:

1. انسان‌ها هیچ دسته‌بندی و برتری‌ای بر اساس قومیت، زن و مرد بودن، نژاد، گرایش‌ها و… ندارن و آزادن که نحوه زندگی‌شون را انتخاب کنن و آزادانه در هر گروه اجتماعی‌ای که تمایل دارند عضو باشن
2. زبان به تکامل رسیده، انسان‌ها همو می‌فهمن و زبانی کامل و جهانی خواهیم داشت
3. با گذر از عصر مفاهیم، بشر به عصر تجرید نمونه‌ها وارد خواهد شد(می‎دونیم یه ذره سخته این جمله ولی اگر مطالب وبلاگ رو بخونید شما هم با ما هم نظر میشید که آسون تر از این نمی‎شد توضیح بدیم)
4. کشورها مرزی ندارند
5. جامعه به شرایط شفافیت مطلق رسیده، همه چیز را همه به راحتی می‌دونن و می‌تونن بدونن
6. به جز خدمت به دیگران و حل مسائل دنیا چیزی برای حسادت کردن وجود نداره
7. افراد دروغ نمی‌گن
8. دانش به طور نامحدود در دسترس همه است
9. همه می‌دونن که حد تعادل چیه
10. غذا به اندازه در دسترس همه است و کسی بیشتر از نیازش چیزی مصرف نمی‌کنه
11. منابع نامحدود انرژی برای همه و در دسترس همه است
12. بیماری‌ها درمان می‎‌شن، سیستم بهداشتی از همه به طور برابر حمایت می‌کنه
13. انسان‌ها در مصرف با هم رقابت نمی‎‌کنن و به طور خودجوش، به اندازه مصرف می‌کنن
14. مفهوم زمان و مکان تغییر کرده و کِش اومدن زمان، دلالت‌هایِ میل به جاودانگی بشر را تغییر خواهد داد
15. اصلاح گذشته آرمان بشر خواهد شد(قسمت بشه دست جمعی سوار ماشین زمان بشیم)
کانسپت_مُدااُمکانسپت_مُدااُم2

درباره مُدااُم:


ما تصور می‌کنیم "گفتگو" بهترین روش برای پیدا کردن راه مناسبِ ساخت آینده است. برای شروعِ گفتگو بهتر اینه که چیزی برای گفتن وجود داشته باشه. برای همین یک محور اولیه در مورد تصورمون از آینده داریم، چیزی که فکر می‌کنیم، اگر ساختن آینده رو بر اساس اون انجام بدیم احتمالاً به همه کمک می کنه. محور اولیه گفتگو در جشنواره مفهومیه که ما اسمشو “مُدااُم”(modauṃ یا modaoṃ یا مُدا-ُم) گذاشتیم. خصوصیات کلی هر چیزی که بر اساس این مفهوم ساخته بشه شامل این موارده:

• سادگی(ناپیچیده‌گی Incomplexity و Simlicity) ظاهر در کنار پیچیدگی و کارآیی‌های درونی، بنیان اصلی مُدااُم در همه‌ی ابعاد است. شیء مُدااُم ریشه در قواعد ساده دارد. این سادگی هم به معنی بی/کم پیرایه‌گی و هم به معنای کمترین پیچیدگی و سهولت در استفاده است.
سادگی ظاهری(صورت و ظاهر(Form و Surface))، پیچیدگی درونی(باطن و معنی(Subject و Concept)).
• بدون زمان و بدون مکان است(قابل استفاده در هر زمان و هر مکان Perpetual). می‌توان آنرا در هر موقعیتی استفاده کرد و با هر وضعیت محیطی تطبیق پیدا می‌کند.
• با دوام است(هم ذهنی و هم فیزیکی Sustainable).
• بدن را می‌پوشاند(Veil).
• شیء مُدااُم به آسانی به طبیعت و محیط زیست باز می‌گردد و بازیافت می‌شود(Recyclable).
• در مقتضیات و شرایط موجود، ویژگی خودبهینه‌گی و سازگاری دارد.
• خود شیء قابل تکامل(فرگشت‌پذیر) است به نحوی که بتوان در هر لحظه آنرا بنابر منطقی بهتر کرد(Evolvable).
• دارای ویژگی خود همانندی است. یکایی ثابت دارد که قطعات آن با تکرار همان یکا قابل تولید باشند(Self Similarity).
• شیء مُدااُم باید از روی آگاهی مخاطب توسط وی انتخاب شود و نه با القای فکری مستقیم یا غیر مستقیم سازنده به هر طریقی. مصرف‌کننده باید در انتخاب آن استقلال داشته باشد. انتخاب و مصرف شیء مُدااُم توسط مخاطب با اختیار و استقلال فکری انجام می‌شود(Awareness).
• تغییرات آن در اصل و هویت نیست بلکه در ماهیت است.(تغییرات درون ظرف تغییر رخ می‌دهد).
• اگرچه در شیء مُدااُم پیچیدگی‌های فکری تعبیه می‌شود(Internal Complexity) اما استفاده از آن راحت است(Easy to Use).(پیچیدگی‌ها درون آن تعبیه می‌شود و سامانه‌ای تو در تو(Nested) است). به عبارتی بر اساس تکرار نظمی پیچیده به وجود می‌آید. با این توصیف شیء مُدااُم ناپیچیده‌گی(Incomplexity) دارد.
• الویت در طراحی و تولید شیء مُدااُم اشکال نااقلیدسیِ(Non-Euclidean Geometry) بر گرفته از طبیعت هستند(Natural Base) به همین دلیل می‌توان آنرا نوعی طراحی براساس زیست الگو دانست(Bionic Design).
شیء مُدااُم نبایدهایی هم داره:
• شیء مُدااُم زمینه‌ساز و مسبب ازدیاد مصرف نمی‌شود.
• شیء مُدااُم زمینه‌ساز آسیب به طبیعت و محیط زیست نخواهد شد.
• زودگذر و موقت نیست.
• بازتولیدکننده‌ی مفاهیم غیر مُدااُم نیست.
• شیء مُدااُم یکبار مصرف نیست.

واژه‌نامه

با تعریف و تعابیر ویژه جشنواره بیشتر آشنا شوید

آینده
آینده شرایط متصوری است که هنوز نیامده و جهت‌گیری ذهنی و عملی کنونی احتمال وقوع آنرا می‌سازد.
کلمه حدودی معادل در زبان انگلیسی: Future
پوشاک
هرچیز قابل مشاهده‌ای که به قصد پوشاندن تمام یا بخشی از بدن نسبت به محیط خارج بدن و یا ناظر بیرونی به هر دلیلی بر روی بدن قرار بگیرد به نحوی که سطح بیرونی بدن از پشت آن پیدا نباشد. این چیز ممکن است روی سایر پوشش‌های پوشاننده بدن قرار بگیرد.
مثال: شلوار، پیراهن، تیشرت، چادر، مانتو، روسری، شال، مقنعه، کلاه، شال، چفیه، عمامه، ردا، عبا، جلیقه، بارانی،کاپشن، کت، کمربند، پوستین، جوراب، ساق دست و پا، ساپورت، کلاه(پوشیده شده روی سر مثل کلاه کاموایی)، شورت، زیرپوش، کفش
کلمه حدودی معادل در زبان انگلیسی: Apparel
لباس
انواع مرسوم پوشاک که یک فرد بدن خود را با آن می‌پوشاند و یا تزئین می‌کند و به طور معمول با استفاه از انواع منسوجات ساخته شده است.
مثال: شلوار، پیراهن، تیشرت، چادر، مانتو، روسری، شال، مقنعه، کلاه، عمامه، عبا، جلیقه، بارانی،کاپشن، کت، کمربند، پوستین، جوراب، ساق دست و پا، ساپورت، کلاه(پوشیده شده روی سر مثل کلاه کاموایی)، شورت، زیرپوش
کلمه حدودی معادل در زبان انگلیسی: Garment, Clothing
نالباس
انواعی از لباس که اگرچه روی بدن قرار می‌گیرد ولی حالت پوشانندگی نداشته و ناظر بیرونی می‌تواند علیرغم قرار گرفتن آن روی بدن، پوست بدن را مشاهده کرده و یا به راحتی و با چشم غیر مسلح زوایا، سطوح و مختصات بدن را تشخیص دهد به نحوی که گویی چیزی به عنوان لباس بر تن فرد نیست.
مثال: بارانی نایلونی، مانتوی شیشه‌ای یا متخلخل، انواع ساپورت، لگینز و جوراب شیشه‌ای
کلمه حدودی معادل در زبان انگلیسی: در زبان انگلیسی معادلی برای این کلمه وجود ندارد
پوش‌افزارها
هر چیزی که به عنوان ابزار و لوازم اضافی برای بهبود عملکرد انسان، یا قرارگرفتن روی بدن(با هر هدفی)، یا تکمیل سایر اقلام پوشاک یا پوشیدنی‌ها و یا هرگونه کمک به انسان مورد استفاده قرار بگیرد و هدف اصلی آن ناگزیر پوشاندن بدن نباشد.
مثال: ساعت، عینک، انواع کیف، کمربند،کلاه(قرار گرفته روی سر مثل کلاه فارغ‌التحصیلی)، توربان، دستمال گردن، پوشِت، گردن‌آویز(کراوات)، ساسپند، انواع پای‌پوش، انواع ایمپلنت‌ها(درون، روی سطح و بیرون بدن)، مچ‌بند، گردنبد، زیورآلات(گوشواره، انگشتر، گردنبند، پیرسینگ، دکمه سردست و...)، عصا، چتر، زانوبند، تتو، برچسب و نقاشی روی بدن، ماسک، قاب تلفن همراه و...
کلمه حدودی معادل در زبان انگلیسی: Accessories
پوش‌افزارهای پوشیدنی
آن دسته از پوش‌افزارها که قابل پوشیدن و یا قرار گرفتن روی بدن هستند. مثل: عینک و انواع ساعت
کلمه حدودی معادل در زبان انگلیسی: Worn Accessories
پوش‌افزارهای قابل حمل
آن دسته از پوش‌افزارها که توسط فرد حمل شده و لزوماً پوشیده نمی‌شوند. مثل: کیف
کلمه حدودی معادل در زبان انگلیسی: Carried Accessories
پوشیدنی‌ها
انواع پوشاک و پوش‌افزارها را پوشیدنی‌ها می‌گوئیم.
کلمه حدودی معادل در زبان انگلیسی: Wearables  
فناوری‌های پوشیدنی
انواع پوشاک و پوش‌افزارهایی که در آنها از فناوری اطلاعات و یا فناوری‌های الکترونیکی استفاده شده باشد.
مثال: ساعت هوشمند، عینک واقعیت افزوده
کلمه حدودی معادل در زبان انگلیسی: Wearable Technologies
فناوری در پوشیدنی‌ها
"فناوری در پوشیدنی‫ها" شامل هر گونه به‌کارگیریِ فناوری(اعم از الکترونیک، نانو، مهندسی پزشکی، اطلاعات، مهندسی نساجی و...) در ساخت، شیوه‌ی استفاده، زنجیره تأمین طراحی، تولید، توزیع و ارائه و یا خودِ انواع پوشیدنی‫ها است.
مثال: انواع فناوری‫های پوشیدنی، هرگونه استفاده از نانو یا حسگرها در هر بخش از پوشاک، هرگونه استفاده از رایانه، هر نوع سیستم الکترونیک، پرینت سه بعدی، اینترنت اشیاء، واقعیت افزوده، واقعیت مجازی و هوش مصنوعی در طراحی، تولید، ارائه، فروش و استفاده از انواع پوشاک و...
کلمه حدودی معادل در زبان انگلیسی: Technologies in Wearables
لباس آینده
پوشیدنی‌هایی که ممکن است در بازه زمانی 3-10 سال آتی و بر اساس مقتضیات جامعه‌ی مورد تصور در آینده به طور عمومی و گسترده، بر اساس شرایطی که احتمال وقوع آن با توجه به روندها و موقعیت فعلی وجود دارد، پوشیده شده و مورد استفاده قرار گیرد.
شارت
هر قطعه مستقل از پوشاک یک شارت است. به طور مثال در یک دست کت و شلوار، کت یک شارت و شلوار یک شارت به حساب می آید و در صورت وجود جلیقه، کفش، پیراهن، پوشت، دکمه سردست و... هر کدام یک شارت جداگانه محسوب میشوند. همچنین ابزار، لوازم و زیورآلات هم می‌توانند به عنوان شارت محسوب شوند به طور مثال کیف، چتر، دستکش، عصا، هرگونه فناوری پوشیدنی و....
کلمه حدودی معادل در زبان انگلیسی: Piece
بارت
ترکیب مجموعه‌ای از اجزاء و شارت‌ها که به همراه یکدیگر کل ظاهر یک فرد را تشکیل می‌دهند. به طور مثال یک LOOK کت و شلواری می‌تواند شامل: کت، شلوار، پیراهن، کفش، پوشت، دکمه سردست، ساعت، عینک آفتابی، کیف دستی و جوراب به عنوان اجزاء و شارت‌ها باشد که در کنار هم یک بارت(Look) را تشکیل میدهد. یک بارت کامل با توجه به محیطی که قرار است در آن ارائه شود معنی پیدا میکند. مثلاً از آنجا که کت و شلوار به طور معمول لباسی برای استفاده در اجتماع به حساب می‌آید یک بارت کامل کت و شلوار می‌بایست حداقل شامل کت، پیراهن، شلوار و کفش باشد، مابقی اجزاء میتوانند به عنوان قطعات مکمل و برای ایجاد حال و هوا، لحن و ریتم خاص پوشش ارائه شوند.
کلمه حدودی معادل در زبان انگلیسی: Look
کلکسیون
مجموعه‌ای از بارت‌ها(Look) که بهتر است حامل معنا، حس و حال یا پیامی خاص باشند. در هفته مُد و تکنولوژی تهران یک کلکسیون در بخش مسابقه در مرحله اول(ارسال طرح اولیه ایده) باید حداقل سهو حداکثر شش بارت کامل و غیرتکراری بوده و در بخش ویژه نمایش حداقل حاوی یک تا سه بارت کامل باشد. همچنین برای بخش‌هایی از صنعت مُد نظیر طراحان جواهر و طراحان کیف و کفش، وجود حداقل 10 شارت مستقل و غیرتکراری(که ترجیحاً به صورت کلکسیون ارائه شوند) الزامی است.
کلمه حدودی معادل در زبان انگلیسی: Collection

آخرین اطلاعیه ها

زمانبندی نشست ها، رویدادهای مرتبط و کارگاه های جانبی

سحر نیکومرام

سرپرست رسانه و تولید محتوا

لاله بیگی

سرپرست لباس آینده

دانیال احمدی

سرپرست هنر آینده

فاطمه محوری

دبیر جشنواره

شریف رضوی

دبیر جشنواره