هر کسی که به هنر و فرهنگ ایرانی فکر میکرد مستقیما کاشی کاری ها و منبت کاری های سنتی شهرهای توریستی ایران را به یاد می آورد. در صورتی که در دوران صفوی که کم کم غرب با ایران و فرهنگ و هنر ایرانی آشنا شد، سوغاتیهای فرهنگی زیادی با خود برد. برای مثال طرح بته جقه که پیشینه اش به دوران هخامنشیان بازمیگردد از جمله همین سوغاتیها است که در لباسها، کراواتها و حتی کیفها استفاده میشود. برند معروف ایتالیایی اِترو هم با همین طرح کیفهای مردانه و زنانه ای روانه بازار کرده بود. اما متاسفانه به دلیل خیلی از مشکلات سیاسی و غیرهای که ایران با دنیای غرب دارد، بر روی هنر ایرانی سایه افتاده و این طرحها کمتر به عنوان هنر ایرانی معرفی میشوند و اغلب پیشینه آنها را به هند نسبت میدهند.
شاید برای شما جالب باشد که بدانید کفشهای پاشنه دار هم زمانی متعلق به ایران بوده و مردان ایرانی و سوارکاران این کفشها را استفاده میکردند. و این کفشها در دوران صفوی وارد اروپا شدهاند.
هنر ایرانی و کلکسیونهای برندهای غیر از اترو ، طراحان دیگری هم از هنر و فرهنگ ایران تاثیر گرفته اند. برای مثال هرمس در سال ۲۰۱۳ کلکسیونی از لباسهای متاثر از فرشهای ایرانی به نام تبریز رونمایی کرد .همینطور ریکاردو تیشی برای نمانام ژیوانشی هم در سال ۲۰۱۵ در کلکسیون پاییز و زمستان هم برای لباسهای مردانه و هم زنانه از طرحهای ایرانی بر روی پارچه ها استفاده کرده بود. البته طراحان ایرانی هم به استفاده از طرحهای ایرانی در لباس هایشان میپردازند. به عنوان مثال آراز فضائلی، نیمانی و … که کارهایشان مورد استقبال غیر ایرانیها قرار گرفته است.